((ΠΡΟΟΔΟΣ))

((ΠΡΟΟΔΟΣ))

Σελίδες

------

Το γραφείο του Σωματείου είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση των μελών του κάθε δευτερα 19:00 - 21:00

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012




ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΝΑΤ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«ΠΡΟΟΔΟΣ»
Μιχαήλ Δήμα 104, Κορωπί Α.Φ.Μ.:997728718
e-mail: somateio.proodos@hotmail.com
Συνάδελφοι/αυταδέλφισσες,
Σε καμία από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις μας δεν προβήκαμε σε ύβρεις και λασπολογία κατά προσώπων αφού πιστεύουμε πως τα σωματεία σκοπό έχουν να ενώνουν τους συναδέλφους σαν μιαγροθιά, άλλωστε φαίνεται και στο έμβλημα του σωματείου μας, και όχι να τους χωρίζουν! Οι συκοφαντίες, ο πόλεμος εντυπώσεων, τα ψεύδη, και η παραπλάνηση συναδέλφων με μυθιστορήματα, δεν μας αντιπροσωπεύουν! Παρόλα αυτά αναγκαζόμαστε να σταθούμε στην τελευταία ανακοίνωσητης νεοσύστατης ΜΕΙΚΤΗΣ Ομοσπονδίας σας προς αποκατάσταση της αλήθειας και ΜΟΝΟ!
Το σωματείο «Πρόοδος» δεν προτάθηκε από 2 άτομα όπως λέτε (γιατί άραγε θυμάστε μόνο τα δύο?), αλλά από 4 και ιδρύθηκε από 144 ιδρυτικά μέλη! Προτάθηκε από τέσσερα άτομα που ήταν μέλη του 9μελούς Δ.Σ. του Ερμή τα οποία όντας καλά ενημερωμένα και γνώστες, ως όφειλαν απέναντι σε αυτούς που τους εκλέξανε, για τις αλλαγές που έρχονται στον χώρο εργασίας μας, έκρουσαν τον κώδωνα κινδύνου και αναφέρανε την δημιουργία Επαγγελματικού Σωματείου αλλά και την ανάγκη για δημιουργία αντίστοιχου ΠαραγωγικούΣωματείουμε σκοπό την σίγουρη αντιπροσώπευση των συναδέλφων μας στις επιτροπές της περιφέρειας από άτομα του χώρου μας και όχι της Αθήνας! Για τους επαγγελματίες, το πετύχανε, και σήμερα οι επαγγελματίες εκπροσωπούνται στις επιτροπές του Π.Δ. 53/116 που αναφέρετε και εσείς στην ανακοίνωση σας, από δύο άτομα του χώρου μας και του Σωματείου μας! Για τους παραγωγούς όμως? Γιατί κρύβετε την αλήθεια? Οι κύριοι Μόσχος και Βενιζέλος είναι του χώρου μας ή μήπως είναι της Αθήνας? Γιατί επιτρέψατε με την αδράνεια και την ξεροκεφαλιά σας σε άτομα της Αθήνας να παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς?ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ? ΕΜΕΙΣ Ή ΕΣΕΙΣ? Όταν συγκαλέστικε γενική συνέλευση για να πούμε τις απόψεις μας και να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, εσείς και μερικοί παρατρεχάμενοι σας μας είδατε σαν εχθρούς και μαςαντιμετώπισατε με γιουχαΐσματα καλυπτόμενοι πίσω από μικροσκοπικάοφέλη. Κύριοι το γνωρίζετε πως όταν το καράβι πέφτει έξω ο καπετάνιος φταίει? Τώρα τι προσπαθείτε? Ανέτεινα να επιβάλετε «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ»δικό σας καθεστός? Το διαβάσατε ποτέ το Π.Δ. 53/116 πριν το αναφέρετε στην ανακοίνωση σας ή απλά κάπου το ακούσατε και είπατε να το βάλετε και αυτό μέσα? Τόσο υπεύθυνοι είσαστε? Αγνοείτε πραγματικά πως οι Πανελλήνια ΟμοσπονδίαΕπαγγελματιών και ηΠανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών είναι τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα ; Ή το γνωρίζετε ,ή ηθελημένα παρερμηνεύετε τους νόμους για να σας πιστέψουν μερικοί ευκολόπιστοι συνάδελφοι που ακόμα δεν σας έμαθαν τόσα χρόνια. Είναι δυνατόν να πιστεύετε πραγματικά πώς με την νέα αυτή MEIKTH Ομοσπονδία θα πάρετε την εξουσία από τις δύο ξεχωριστές Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Επαγγελματιών και Παραγωγών αντίστοιχα ;! και με τις οποίες είμαστε στην ίδια Περιφέρεια ;!. Όταν θα κλείνουν οι πόρτες ,η μία πίσω από την άλλη στα μούτρα της ΜΕΙΚΤΗΣσας Ομοσπονδίας, τι θα πείτε στους συναδέλφους? Συγνώμη ήταν λάθος;!Το ότι εγκρίθηκε η MEIKTHΟμοσπονδία προ τριμήνου που τόσο πολύ διατυμπανίζετε σαν τρανό παράδειγμα στην ανακοίνωση σας προσπαθώντας να εντυπωσιάσετε, δεν σημαίνει πώς έχει και κάποια δικαιοδοσία–κύρος , όταν στον αντίποδα είναιΔΥΟ ξεχωριστές Πανελλήνιες Ομοσπονδίες… Απλά υπάρχει… Τίποτα άλλο… Αυτό πρέπει να το έχετε καταλάβει ήδη!
Τα αποτελέσματα ήδη άρχισαν να φαίνονται στον χώρο… Η εκπροσώπηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών στην γνωμοδοτική επιτροπή επιλογής δρόμων προ μηνός, ήταν μηδενική, με τα αποτέλεσμα που γνωρίζουμε όλοι! Σε αυτές τις επιτροπές ¨παίζετε¨ το μεροκάματο μας κύριοι! Κανείς από την Αθήνα δεν θα ενδιαφερθεί να παρευρεθεί, αλλά ούτε και να ενημερώσει τον αναπληρωματικό Κωνσταντίνο Στουραίτη!Τι δεν καταλλλαβαίνετε? Οι εξελίξεις τρέχουν, ο εχθρός είναι στα σύνορα και εσείς κοιτάτε να κάνουμε εμφύλιο!
Θωρακίστε τους Παραγωγούς του χώρου μας όσο ακόμα είναι καιρός! Σας εγκαλούμε δημόσια!Εκμεταλλευτείτε την καθυστέρηση στις εξελίξεις, λόγωτης μεταφοράς του Οργανισμού από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην Περιφέρεια, και ιδρύστε έστω και τώρα ένα Παραγωγικό Σωματείο, διεκδικήστε της επιτροπές που μας αφορούν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών και ελάτε να πορευθούμε μαζί ακόμα και κάτω από την ίδια στέγη! Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν!

Τους συναδέλφους δεν τους ενδιαφέρουν οι διαμάχες και ο πόλεμος ανακοινώσεων! Τους ενδιαφέρει το μεροκάματο τους! Και αυτό, σεαυτούς τους καιρούς διακυβεύετε! Εσείς, με τις ετεροχρονισμένες ιδέες σας και τα σκουριασμένα μυαλά σας, μας οδηγήσατε σε μία διένεξη την οποία ουδέποτε επιθυμούσαμε! Δυστυχώς,κρίνεστε κατώτεροι των περιστάσεων!
Τέλος σας ενημερώνουμε πως το Σωματείο μας είναι και θα είναι εδώ για όλους τους συναδέλφους Επαγγελματίες αλλά και Παραγωγούς, και θα κινείτεελεύθερα μέσα στον χώρο των λαϊκώναγορών! Τις απειλές πως θα έχουμε να κάνουμε με εσάς αλλά και με τον νόμο μόνο σαν αστείες μπορούμε να της εκλάβουμε ή σαν τυπογραφικό λάθος! Φαίνεται πως τώρα αντιλαμβάνεστε πως αυτό το σωματείο συσπειρώνεται και αγκαλιάζεται από τον κόσμο και οι αιτήσεις εγγραφής που βλέπετε να κατατίθονται μόνο πανικό σας προκαλούν!. Σας πείραξε μέχρι και που στην αίτηση εγράφης του σωματείου μας αναγράφεται ο αριθμός αδείας και η ημερομηνία έκδοσης, και σπεύσατε να συκοφαντήσετε πως αυτό είναι για να μοιράσουμε θέσεις….
Οι θέσεις λειτουργείας των πωλητών είναι θέμα της 5μελούς επιτροπής της περιφέρειας στην οποία και ανήκουν τα δύο μέλη μας (ο κύριος Σιούτης και κύριος Σταβλάς) .
Ποτέ δεν είπαμε σε συνάδελφο ότι εμείς σαν σωματείο τοποθετούμε σε θέσεις, πόσο μάλλον με στοιχεία απο αίτηση εγγραφής!
Αλήθεια, έχετε διαβάσει ποτέ την αίτηση εγγραφής του σωματείου σας?
Έχετε δει πώς ζητάτε αναλυτικά ακόμα και της ημέρες της κάθε άδειας?
Έχετε διαβάσει ποτέ το καταστατικό του σωματείου σας?
Έχετε διαβάσει ποτέ το άρθρο 5 και 6 του καταστατικού σας ?.
Διαβάστε πρώτα το καταστατικό σας και μετά προβείτε σε ανακοινώσεις γιατί ρεζιλεύεστε
Αλήθεια… Πότε θα ξυπνήσετε και θα σκύψετε πάνω από τα πραγματικά προβλήματα του χώρου?Δεν είμαστε εμείς ο εχθρός…

Η διοικούσα επιτροπή του σωματείου «ΠΡΟΟΔΟΣ»

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012



ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΝΑΤ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«ΠΡΟΟΔΟΣ»
Μιχαήλ Δήμα 104, Κορωπί Α.Φ.Μ.:997728718
e-mail: somateio.proodos@hotmail.com

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
Σας ανακοινώνουμε πως το πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 6726/2011 απόφαση ενέκρινε την σύσταση του σωματείου «Πρόοδος» με σκοπό την προάσπιση και προαγωγή των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου των εμπόρων λαϊκών αγορών Ανατ. Αττικής.
Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν εγγραφεί να συμπληρώσουν αίτηση εγγραφής απευθυνόμενοι στα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής (Καπάρος Κωνσταντίνος, Σιούτης Πέτρος, Πιπερίδης Κυριάκος, Ανδριοπούλου Μαίρη, Ζαβιτσάνος Κωνσταντίνος, Αγγελόπουλος Δημήτρης, Ρενιέρης Γεώργιος), ή στο γραφείο του σωματείου μας, που βρίσκεται στο Κορωπί, Μιχαήλ Δήμα 104 (πίσω από τα LIDL) κάθε Δευτέρα 7μμ έως 10μμ. Σύντομα θα συγκαλέσουμε την πρώτη μας γενική συνέλευση και θα διεξάγουμε εκλογές.
Σας ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 19/1 στην Περιφέρεια συνεδρίασε η επιτροπή έγκρισης και επιλογής δρόμων Λαϊκών Αγορών, η οποία ενέκρινε την ίδρυση και λειτουργία λαϊκής αγοράς κάθε Δευτέρα στον Κουβαρά. Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να κάνουν αίτηση στην περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχία). Για την Λαϊκή του Μαρκοπούλου εγκριθήκανε δύο νέοι δρόμοι οι οποίοι πιστεύουμε πως εξυπηρετούν τις ανάγκες μας όσο το δυνατών καλύτερα!
Για τον Δήμο Κορωπίου σας ενημερώνουμε πως δεν υπήρξε εξέλιξη και το θέμα θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής , με νέα πρόταση , κατόπιν συνεννόησης του σωματείου μας με τον Δήμο.
Για τον Γαργηττό σας ενημερώνουμε πως παρευρέθηκε στην επιτροπή ο ίδιος ο Δήμαρχος, εκπροσωπώντας τον Δήμο του, ο οποίος πρότεινε για 6 μήνες τον υπάρχων δρόμο και για 6 την οδό Βοϊου, την οποία και τελικά ο Δήμαρχος επέβαλε στην επιτροπή!
Το πρόβλημα προέκυψε στην Λαϊκή της Αναβύσσου όπου προτάθηκε η οδός Αγίας Σκέπης για 12 μήνες! Τον δρόμο αυτό τον κρίνουμε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για Λαϊκή Αγορά! Όπως ήταν φυσικό, δεν ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, κύριους Σταυλά Γεράσιμο και Σιούτη Βύρωνα που όπως γνωρίζεται ανήκουν στο σωματείο μας, και προβαίνουν σε ένσταση κατά της απόφασης! Μετα λύπης μας σας πληροφορούμε πως δεν παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την μειοψηφία στις αποφάσεις που ελήφθησαν!
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή και την υποστήριξή σας. Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας.

Εκ μέρους της επταμελούς προσωρινής Δ.Ε. «Πρόοδος»
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Κ. Καπάρος Π. Σιούτης