((ΠΡΟΟΔΟΣ))

((ΠΡΟΟΔΟΣ))

Σελίδες

------

Το γραφείο του Σωματείου είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση των μελών του κάθε δευτερα 19:00 - 21:00

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΩΛΕΙΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ
«ΠΡΟΟΔΟΣ»


Συνάδελφοι συναδέλφισσες.
Μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας που ανήκουμε αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε γιατί κρίνουμε ότι όλα τα αιτήματα είναι δίκαια και πλήττουν όλους μας. Δεν είναι σωστό κάποιοι συνάδελφοι πανελλαδικός να απεργούν και εμείς να εργαζόμαστε.
Όλοι την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στην πλατεία Κάνιγγος ώρα 10:00.
Για να μην επαναλαμβανόμαστε σας παραθέτουμε την ανακοίνωση κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας.

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Οι λαϊκές αγορές είναι αυτό που λέει το όνομα τους. Κομμάτι του λαού είμαστε. Και όταν ο λαός υποφέρει, στενάζει, δυστυχεί, εμείς που είμαστε οι λαϊκές αγορές, δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι παρατηρητές σε όσα άδικα και κακά συμβαίνουν, και αμέτοχοι στη μάχη επιβίωσης που δίνουν όλες οι τάξεις της κοινωνίας.
Αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, σ' αυτές τις σκοτεινές εποχές, τις γεμάτες ανεργία, απολύσεις, και επιβολή νέων εξοντωτικών φόρων από το κράτος, που τα νοικοκυριά στενάζουν, ο κόσμος κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο για να αντιδράσει, για να φωνάξει, για να απεργήσει. Σ' αυτό το γενικό ξεσηκωμό, εμείς δεν μπορούμε, ούτε και πρέπει να μένουμε αδρανείς και άπραγοι. Είναι κοινωνική πρόκληση αυτό. Ότι θίγει αυτούς, που τόσο πολύ μας μοιάζουν, θίγει κι εμάς.
Έχουμε λοιπόν ισχυρούς λόγους να αντιδράσουμε κι εμείς, γιατί:
• Μειώνεται το εισόδημα του μισθωτού και συνταξιούχου μικρομεσαίου, του καταναλωτή, του πελάτη μας, και αυτό έχει σαν συνέπεια να μειώνεται και ο τζίρος μας.
• Αυξάνονται ανεξέλεγκτα τα καύσιμα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και τα έξοδα μετακίνησης μας.
• Μειώνεται το αφορολόγητο όριο από τα 12.000 ευρώ στα 5.00Ο ευρώ, και αυξάνεται το τεκμήριο διαβίωσης, για τον καθένα μας, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε κάθε χρόνο ένα αρκετά υπολογίσιμο, ετήσιο, νέο χαράτσι.
• Επιβάλλεται ελάχιστο τέλος επιτηδεύματος, έπειτα από 5 χρόνια άσκησης του επαγγέλματος, το οποίο θα είναι 500 ευρώ, μη συμψηφισμένο με τη φορολογική υποχρέωση.

• Επιβάλλεται επιπρόσθετη φορολόγηση από 1% - 2% στο δηλωθέν εισόδημα μας, που δημιουργεί νέα επιβάρυνση, από 150 ευρώ και πάνω.

Για όλ’ αυτά, αλλά και για όλα τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, που χτυπούν αδυσώπητα την κοινωνία αλλά και τον κλάδο μας, πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να απεργήσουμε, πρέπει να γίνουμε ένα, με όλους αυτούς που καιρό τώρα προσπαθούν να δείξουν την αγανάκτηση τους σε όσα, γύρω μας, συμβαίνουν. Για όλους αυτούς τους λόγους :

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους τους πωλητές, όλων των λαϊκών αγορών να
παραβρεθούν
την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου το πρωί στις 10:00 στην Πλατεία Κάνιγγος όπου θα είναι και ο τόπος συγκέντρωσης, για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που ξεσηκώθηκαν για την καταψήφιση των μέτρων που θέλει να επιβάλλει η πολιτεία, δείχνοντας σαν κλάδος τη κοινωνική μας
αλληλεγγύη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

• Δείξτε τη δύναμή σας.
• Δείξτε την αντίδραση και την οργή σας.
• Κάντε αισθητή την παρουσία σας, με το βροντερό παρόν σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την ΠΟΣΠΛΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ι. ΚΑΡΑΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ                      Ν. ΔΕΡΝΙΚΟΣ